Začínajú sa dni mesta

23.08.2012 Lučenec

Lučenec 23. augusta (TASR) - Oslavy 765. Výročia prvej písomnej zmienky o meste Lučenec sa začínajú dnes popoludní prednáškou v múzeu a veselým sprievodom. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Mária Horňáková, podvečer za účasti primátorky mesta Alexandry Pivkovej otvoria zrekonštruované námestie.

Večerný program bude na lučeneckom námestí plný hudby a k oblohe sa budú vznášať aj balóny šťastia. V piatok 24. augusta privítajú na oslavách aj hlavu štátu. "Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič absolvuje pracovný výjazd do Lučenca, aby sa predpoludním stretol s primátorkou, vedením mesta a poslancami mestského zastupiteľstva. V programe má aj prehliadku Lučeneckého jarmoku," informovala Elena Bianchi z komunikačného odboru kancelárie prezidenta.

Program nazvaný Lučenecké hodovanie s jarmokom, množstvo hudobných vystúpení a športových podujatí, potrvá do soboty. Dni mesta vyvrcholia v nedeľu v mestskom parku. "Presne na poludnie zaznie výstrel z kanóna a otvorí tak podujatie Lučenecká legenda. Predstavia sa sokoliari, rytieri a lukostrelci. Návštevníci zažijú inkvizíciu, popravu, súboje, ale aj ukážky starých remesiel. Súčasťou bude aj ponuka stredovekých jedál od chýrneho kuchára Petra Kulhányho. Celé to vyvrcholí ohňovou šou," doplnila Horňáková.
 

Vyberte región